Nieuws

Nieuw: Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre!

Enkele partijen hebben het initiatief genomen om te komen tot een Alzheimer Café voor de gemeenten Valkenswaard en Waalre onder de naam Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre. Doelstelling is om zo spoedig mogelijk de deuren te openen. Op 8 maart 2017 is iedereen welkom op de informatiebijeenkomst over de oprichting en wat ervoor nodig is. Deze vindt plaats in het Auditorium van Kempenhof, Antwerpsebaan 3 in Valkenswaard, aanvang 19.30 uur.

Groei in deze regio
In Nederland zijn veel Alzheimer Cafés actief. Mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden kunnen er maandelijks terecht om in een informele sfeer meer te weten te komen over de ziekte, hoe ermee om te gaan en ideeën en ervaringen uit te wisselen. In Zuid Oost-Brabant zijn vijf Alzheimer Cafés actief: Eindhoven, Helmond, Eersel, Maarheeze en Best / St.Oedenrode / Son&Breugel. In de gemeenten Asten, Deurne en Someren is men bezig er een op te richten. Valkenswaard en Waalre zijn de volgende in de rij. Het blijkt dat men de voorkeur heeft dicht bij huis een Alzheimer Café te bezoeken.

Informatiebijeenkomst
Een aantal lokale betrokkenen werkt bij de oprichting samen met professionele instellingen als Alzheimer Nederland, SeniorenBelang Valkenswaard (SBV), Stichting Valkenhof, ZuidZorg, Buurtzorg Valkenswaard, Cordaad Welzijn en Bibliotheek de Kempen. Het streven is om een Alzheimer Café van en voor de mensen te maken. Om die reden zijn de organisatoren op zoek naar bezoekers en vrijwilligers, die willen helpen bij de oprichting van het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre. Wat zien de bezoekers graag in het programma aangeboden worden? En wie wil er vrijwilligerswerk doen tijdens de avonden (ongeveer 10 per jaar).

Op 8 maart aanstaande om 19.30 uur vindt er dus een informatiebijeenkomst plaats, waarin meer informatie wordt gegeven over het opstarten van het Alzheimer Café. Geïnteresseerde bezoekers kunnen er hun wensen uiten. Mogelijke vrijwilligers horen meer over taken waarbij vrijwilligers nodig zijn. Hebt u interesse om u als vrijwilliger aan te bieden of wilt u meepraten over het nieuwe Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre? Meldt u dan aan via:

René van Nieuwkuijk                                                          Maria van Engelen
T: 06 – 19 37 33 74                                                              T: 0497 – 51 47 46
E: renevannieuwkuijk@cordaadwelzijn.nl                      E: mvengelen@gowwelzijnswerk.nl

Met hartelijke groet,
Namens de initiatiefnemers van Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre

 


Programma informatiebijeenkomst oprichting Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre

Datum:  8 maart 2017
Tijdstip:  19:30 – 21:00 uur
Locatie:  Auditorium Kempenhof, Antwerpsebaan 3, Valkenswaard

  • Opening - René van Nieuwkuijk, Cordaad Welzijn, avondvoorzitter
  • Welkomstwoord - Hetty Tindemans en Hanneke Balk – de beide wethouders
  • Toelichting Alzheimer Café - Gerda van Ginneken – Alzheimer Nederland
  • Ervaringen met  starten Alzheimer café in Best - Mart van de Vorst – contactpersoon Alzheimer Cafés Eersel en Maarheeze
  • Het Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre - Maria van Engelen – GOW De Kempen; Waarom, wanneer en welke vrijwilligers hebben wij nodig?
  • Wensen bezoekers - Gesprek met aanwezigen over  belangstelling zich in te gaan zetten voor het café, inhoud, programma, et cetera.
  • Hoe verder?
  • Bijeenkomsten plannen
  • Overige zaken
  • Rondvraag / afsluiting

Dit initiatief is een samenwerking van de volgende partijen:

 

 

 

                    

                              

<< Ga terug naar de vorige pagina