Samenwerkingsverbanden

Samenwerking maakt de zorg efficiënter en effectiever. Zeker als het gaat om regionale, wijkgebonden zorg. Valkenhof heeft daarom vele partners in de regio. Zo werken we intensief samen met andere zorgaanbieders en zijn we aangesloten bij diverse netwerken in de regio. Denkt u hierbij aan ziekenhuizen zoals het Màxima Medisch Centrum of bijvoorbeeld de Zorgketen Dementie Eindhoven eo en het NAH-netwerk Zuid Oost Brabant. Ook op het gebied van welzijn zoeken we de samenwerking op. We werken samen met stichting Paladijn voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. En op diverse plaatsen in de regio bieden we wijksteunpunten, onder meer in samenwerking  met Lunet zorg, Zuidzorg, Dommelregio en De Boei.


Partner in wijkplannen Dommelen & Geenhoven
Valkenhof is partner van het Wijkplan Dommelen 2014-2018 en zal daarin een rol spelen op het gebied van zorg en welzijn, zoals het verzorgen van gezamenlijke eetpunten en het leveren van thuiszorg en dagopvang.

De inwoners en de wijkraad van Geenhoven hebben in samenwerking met de gemeente Valkenswaard en andere partners het Wijkplan Geenhoven 2014-2018 opgesteld. Valkenhof is partner van het wijkplan en zal met name op het gebied van zorg en ouder worden haar bijdrage leveren. Denk bijvoorbeeld aan de realisatie van 44 woonzorgappartementen in de 'Ginneve-flat' in samenwerking met Woningbelang. 

Stichting Care Clowns
Stichting CareClowns, een initiatief van CliniClowns, heeft tot doel om oprecht contact te maken met ouderen met dementie. CareClowns bezoeken ouderen met dementie in zorginstellingen en dagopvang. Met persoonlijke aandacht, spel en muziek, weten de clowns de ouderen in de zorginstellingen te bereiken en te verleiden tot contact. Het vaste patroon wordt letterlijk doorbroken, waardoor de dag meer kleur krijgt. Zo verzachten de CareClowns het isolement en eenzaamheid bij de ouderen. De bewoners reageren vaak verrast, blij en dankbaar; maar ook voor familieleden en verzorgend personeel is het bezoek van de CareClowns bijzonder. Zij zijn getuige van mooie momenten en zien reacties die al langere tijd niet meer zijn waargenomen.