Vrijwilligerswerk - de mogelijkheden

Werken als vrijwilliger: voor elk wat wils
De één wil graag een praatje maken, de ander vindt het juist leuk om de handen uit de mouwen te steken of te gaan wandelen met iemand die in een rolstoel zit. Een spelletje doen, koffie aanbieden, een zang- of bewegingsgroep begeleiden, een theaterbezoek, expositie bekijken, gaan winkelen…. Vrijwilligerswerk is er in allerlei vormen. Of je nu elke week op een bepaald tijdstip wilt werken, of juist op afspraak voor een wisselend tijdstip of periode: voor iedereen is er wel een plek als vrijwilliger. Mensen met een warm hart en een evenwichtige persoonlijkheid zijn van harte welkom.

Soms biedt een vrijwilliger iets aan, waar we zelf nog niet aan hebben gedacht. Dan gaan we op zoek naar een cliënt/cliëntengroep die hiervan gebruik wil maken. Het kan allemaal, want er zijn cliënten met allerlei vragen en van divers pluimage. Ook opleiding en werk-, hobby- en reiservaringen zijn steeds weer anders.

Als je besluit voor Valkenhof aan de slag te gaan, word je ingewerkt door een van de medewerkers of vrijwilligers. Vrijwilligers ontvangen een reiskostenvergoeding en zijn verzekerd op het moment dat ze voor Valkenhof aan het werk zijn. In een vrijwilligersovereenkomst worden de wederzijdse verplichtingen vastgelegd. Valkenhof organiseert meerdere keren per jaar bijeenkomsten voor haar vrijwilligers.


Terug naar vorige pagina