Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zou Valkenhof niet kunnen bestaan. Zij bieden net dat extra beetje aandacht, het gezelschap en de ondersteuning die onze cliënten nodig hebben. Het gaat dan niet alleen om de bewoners in onze eigen locaties. Ook ouderen die nog thuis wonen doen steeds vaker een beroep op de hulp van een vrijwilliger. Op dit moment werken er ruim 500 vrijwilligers voor Valkenhof.
Lees meer over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk

Vrijwilligerspunt
In zorgcentrum Kempenhof is het VrijwilligersPunt: het centrale kantoor waar de coördinator van het vrijwilligerswerk, de contactvrijwilliger en de administratieve ondersteuning werken. Heb je een vraag of wil je wat kwijt: je bent altijd welkom.

Zou je graag als vrijwilliger voor Valkenhof aan de slag willen? Voor een eerste kennismaking met het vrijwilligerswerk kun je contact opnemen met of langskomen bij het VrijwilligersPunt van Valkenhof:
T. 040-2014035
E. vrijwilligers@valkenhof.org
Adres: Antwerpsebaan 3, 5554 JV Valkenswaard

Vacatures
Valkenhof heeft altijd vacatures voor vrijwilligers. Hieronder ziet u de functies waar doorgaans het  meest vraag naar is. Daarnaast zijn er ook regelmatig andere vacatures. Kom gewoon eens langs voor een gesprek, zodat we samen met u kunnen kijken wat bij u past. 

Vacature Taken, vaardigheden Dag, tijd, locatie Doelgroep cliënten
Maatje Individueel cliëntbezoek
Praatje maken, wandelen, spelletje doen, boodschap in het dorp doen enz.
Verschillende dagen, in overleg Ouderen of dementerende ouderen
Activiteitenvrijwilliger Vrijwilligers om te helpen bij verschillende activiteiten zoals o.a.: schilderen, huiskameractiviteiten, zingen, kaarten, manicure, fietsen met duofiets, tuinieren, optredens, wandelen enz. Vraag naar de mogelijkheden Verschillende dagen en tijden, meerdere locaties Ouderen of dementerende ouderen
Ondersteuner maaltijden Ondersteunen bij ontbijt, lunch of avond maaltijd. Tafels dekken en opruimen, koffie en thee schenken, maaltijden serveren, brood smeren enz. Meerdere dagen en tijden, op meerdere locaties Ouderen of dementerende ouderen


Brochure Vrijwilligerswerk
Klik op de afbeelding om de brochure te downloaden.