Nieuws

Expositie Taxandria, Juul en Toon Kerkhof

Tot en met 31 mei 2018 hangen er aan de muren in de gangen van zorgcentrum Taxandria tientallen houten kistjes van 45 x 45 cm., waarin de kleine, wonderlijke werelden van Juul en Toon worden getoond.

Juul (82) en Toon (86), geboren in Stratum en per toeval begin jaren zestig in Oirschot terecht gekomen, hebben al veel van de wereld gezien.
Altijd met het ultieme doel hun horizon te verbreden.
Als troubadours hebben ze hun liederen vertolkt in vele talen in verschillende werelddelen, vaak gecombineerd met vrijwilligerswerk in o.a. weeshuizen.

Toon, ooit begonnen als lithograaf, later werkzaam in de sociaal culturele sector, is een verzamelaar van mooie dingen. Souvenirs uit verre landen, oude horloges en zeldzame schelpen, die hij zorgvuldig verwerkt tot prachtige patronen en decoratieve motieven. 

Juul, steun en toeverlaat, stuurt met zachte hand en houdt overzicht. Vitaal en ondernemend als ze zijn, reizen ze nog steeds heel graag, weliswaar iets dichter bij huis.
Hun oprechte interesse in de medemens en maatschappelijke betrokkenheid hebben door de jaren heen nog helemaal niets aan kracht ingeboet.

Toon’s grootste wens is dat zijn kunstwerkjes altijd zullen blijven bestaan. Het liefst in een klein museumpje, waar iedereen van harte welkom is en zich kan laten inspireren door zijn creatieve ontwerpen en uitvoering.

Wees welkom!
Nieuwsgierig geworden? De schilderijen zijn tot en met 31 mei 2018  te zien in zorgcentrum Taxandria (v.d. Venstraat 15 in Valkenswaard). U bent dagelijks van harte welkom van 9.30 tot 16.30 uur.

Heeft u ook interesse om te exposeren?
Vraag naar de mogelijkheden en stuur een email naar Louise Peeters (coördinator exposities Valkenhof) louise@artpartners.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina