Nieuws

Valkenhof biedt verpleeghuiszorg voor echtparen in Den Haagacker

Valkenhof gaat vanaf medio september 2018 verpleeghuiszorg aanbieden in een deel van het vernieuwde wooncomplex Den Haagacker in het centrum van Valkenswaard. De appartementen lenen zich in het bijzonder voor  bewoning door echtparen, waarvan (minimaal) één partner een indicatie voor zorg heeft. Valkenhof richt zich dan ook vooral op deze doelgroep.

Scheiding niet nodig
Den Haagacker - een pand van Woonbedrijf - wordt op dit moment volledig gerenoveerd. Valkenhof huurt er 35 appartementen om verpleeghuiszorg te kunnen verlenen. Albert Vermaase, directeur Woonzorg & Bedrijfsvoering, over het project: “We zagen dat er grote wachtlijsten bestaan in de regio en wilden beter aan die urgente zorgvraag kunnen voldoen. De appartementen die we in Den Haagacker huren worden daarom specifiek geschikt gemaakt voor het bieden van verpleeghuiszorg. Omdat dit veelal ruime appartementen zijn, lenen ze zich goed voor bewoning door echtparen. Dat bracht ons tot de keuze om ons ook op die doelgroep te richten. Mensen worden vaak van elkaar gescheiden op het moment dat één van de partners naar een verpleeghuis moet. Dat is in dit geval dus niet nodig. Maar naast echtparen zijn mensen met een individuele zorgvraag ook van harte welkom.”

Indicatie
Om in Den Haagacker te kunnen wonen dient men te beschikken over een indicatie voor de Wet langdurige zorg. Voor meer informatie over de locatie kan men terecht op www.valkenhof.com/denhaagacker of door contact op te nemen met het CliëntServiceBureau van Valkenhof via 040-8003180.

<< Ga terug naar de vorige pagina