Nieuws

Woonbedrijf en Valkenhof tekenen huurovereenkomst Den Haagacker

De ingrijpende verbouwing van Den Haagacker in Valkenswaard is bijna klaar. Woningcorporatie Woonbedrijf heeft hier 105 seniorenwoningen en een ontmoetingsruimte grondig vernieuwd. Valkenhof, eigenaar van het naastgelegen zorgcentrum De Bogen, huurt 40 appartementen waarin zij verpleeghuiszorg gaat bieden aan echtparen en mensen met een individuele (woon-) zorgvraag en enkele kantoorruimten. Harald Evers van Woonbedrijf en Albert Vermaase van Valkenhof ondertekenden samen de huurovereenkomst voor de appartementen. Valkenhof kreeg ook meteen de sleutels van de woningen.


Harald Evers (r) van Woonbedrijf overhandigt de sleutels aan Albert Vermaase van Valkenhof

De overige 65 woningen heeft Woonbedrijf verhuurd aan mensen van 65 jaar en ouder die zelfstandig kunnen wonen. De bewoners die aan de kant van de Carolusdreef komen wonen, krijgen deze week de sleutel uitgereikt. Eind augustus zijn de appartementen aan het Haagerpad klaar.

Vernieuwing
De vroegere 101 aanleunwoningen voldeden niet meer aan de huidige eisen en daarom heeft Woonbedrijf ervoor gekozen om Den Haagacker ingrijpend te vernieuwen tot een eigentijds gebouw. Nu zijn er 105 betaalbare huurwoningen voor senioren (65+) en een ontmoetingsruimte. De woningen verschillen in indeling en grootte (van 59 tot 121 m2). De huurprijzen variëren van 550 euro voor de kleinere tot 705 euro voor de grotere woningen (exclusief servicekosten).

Den Haagacker in Valkenswaard onderging een ware metamorfose

<< Ga terug naar de vorige pagina