Dagcentra

Heeft u weleens moeite om de dag door te komen? Merkt u dat alledaagse bezigheden niet meer zo goed gaan? Bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent of het overzicht van de dag kwijt bent? Dan is een bezoek aan één van onze dagcentra wellicht iets voor u.

Onze dagcentra bieden dagbesteding en dagbehandeling PG (psychogeriatrie). Anders dan bij dagbesteding, werkt u bij dagbehandeling met een of meerdere behandelaars (bijvoorbeeld een beweegtherapeut of muziektherapeut) aan behandeldoelen. De begeleiding en activiteiten hebben als doel dat u zich thuis alleen kunt (blijven) redden. Daarnaast biedt het ondersteuning aan uw eventuele mantelzorger(s).

Lees meer over de mogelijkheden binnen de dagcentra van Valkenhof.


Verwijzing en vergoeding

  • Dagbesteding: dagbesteding in een dagcentrum wordt bekostigd vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Om deze zorgvorm aan te vragen dient u contact op te nemen met de gemeente. Wij kunnen u ondersteunen bij uw aanvraag.
  • Dagbehandeling PG: dagbehandeling in een dagcentrum wordt vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Hiervoor dient u een indicatie te hebben van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Krijgt u geen vergoeding? Dan kunt u onze zorg ook zelf bekostigen.

Locaties
Valkenhof heeft twee dagcentra in Valkenswaard (locatie Kempenhof) en één in Dommelen. Klik hier voor de adressen en een profielschets.

Meer weten?
Voor meer informatie of aanmelding kunt u terecht bij ons CliëntServiceBureau.Brochure Dagcentra
Klik op de afbeelding om de brochure te downloaden.