Gespecialiseerde zorg

In drie woonvoorzieningen, elk met hun eigen leefmilieu,  verlenen wij 24-uurszorg aan mensen met het syndroom van Korsakov en vergelijkbare ziektebeelden. Ook ouderen met complexe gedragsproblematiek, bijvoorbeeld ten gevolge van dementie, kunnen baat hebben bij het wonen op één van onze gespecialiseerde woonvoorzieningen.

Het syndroom van Korsakov, veroorzaakt door een langdurig tekort aan vitamine B1, leidt tot problemen in geheugen en gedrag. Thuis wonen lukt vaak niet meer; er is een vaste structuur en continue begeleiding nodig. Wonen bij Valkenhof  biedt dan een uitkomst.

Lees snel verder over de mogelijkheden van de drie gespecialiseerde woonvoorzieningen van Valkenhof.

 

Verwijzing en vergoeding
U heeft een zorgindicatie nodig voor wonen en zorg van Valkenhof. Deze vraagt u aan via uw  arts, behandelaar of ons CliëntServiceBureau. Vergoeding loopt via de Wlz. U betaalt een (inkomensafhankelijke) eigen bijdrage. Heeft u een zorgindicatie en wilt u komen wonen op de afdeling? Dan komt onze psycholoog met een verpleegkundige bij u op bezoek. Zij kijken met u of het wonen en de zorg van Valkenhof bij u past.

Brochure Gespecialiseerde zorg
Klik op de afbeelding om de brochure te downloaden.